fredag 6 september 2013

Don´t trash it, reuse it!

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar att pyssla!
Måla, klippa, limma, bygga eller tapetsera. Roligast tycker jag är möbler. Att måla om en möbel är såklart jätteroligt och kan förändra utseendet radikalt. Men att bygga om eller byta användningsområde av en möbel är ännu roligare.

Här hemma pysslas det både av stor och liten. Liljas rum är alltid svårt att hitta under alla papper, kreationer och ihoptejpade gubbar. Jag är helt säker på att flickebarnet skulle klara sig på en öde ö. Hon skulle bygga sina egna leksaker!

Min ögonsten på projekt är barnsoffan. Den är SÅ fin. Jag har ingen användning av den, men jag kan inte göra mig av med den heller..



1-9 byrån är också helt underbar! Nu har den dessutom fått flytta in i vardagsrummet där den gör sig väldigt bra.



Men.. det jag egentligen ville visa var det senaste pysslet.
Här har vi använt oss utav våra sockar och kläder som var på väg i soporna..
Istället för att kasta så hittar vi på något för att ta tillvara på tyget istället. Jag klipper tyget från slänghögen av kläder, plockar bort och sparar knappar, band och rosetter..



Masken har Lilja sytt helt själv. Muddarna från strumporna har hon klippt av och sytt ihop med en större nål. Jättebra pyssel för små fingrar. Dessutom är hon superstolt och kan inte vänta till på tisdag när hon får visa den på dagis!

Har ni några ideer på återanvändning?